Kan med fördel förvaras i frysen. 100 gram mörk choklad, minst 70% kakao. 1 msk kokosolja. Klä en form (jag använde en bakform 9 x 27 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen. 100 gram mörk choklad, minst 70% kakao. 1 msk kokosolja
Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet. 110 g smör. 1 dl farinsocker. 1 dl chocolate chips (eller hackad choklad). 150-200 g choklad. 1. 110 g smör. 1 dl farinsocker. 1 dl chocolate chips (eller hackad choklad). 150-200 g choklad
Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med socker och äggvita. 1 äggvita. 150 gr smör. 1 pkt saffran. 1 ½ dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. 150 gr choklad. Sätt ugnen på 175 gr. Grädda 10-15 minuter, låt svalna. Bred smeten på biskvibottnarna och ställ sedan kallt minst 1 timme. 1 äggvita. 150 gr smör. 1 pkt saffran. 1 ½ dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. 150 gr choklad
Lag till tjälknöl (eller knul, som vissa envisas med att säga. (om du ska ha en smakrik dressing på i stil med nedan är de två sista ingredienserna ganska överflödiga)
Men visst är det trevligt att få något att tugga på medans man väntar på att maten ska bli klar. Serveras det förrätt tycker jag personligen att den på något sätt ska harmonisera med årstiden och resten av middagen
Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med socker och äggvita. 1 äggvita. 150 gr smör. 1 pkt saffran. 1 ½ dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. 150 gr choklad. Sätt ugnen på 175 gr. Grädda 10-15 minuter, låt svalna. Bred smeten på biskvibottnarna och ställ sedan kallt minst 1 timme. 1 äggvita. 150 gr smör. 1 pkt saffran. 1 ½ dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. 150 gr choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.