I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber ochjordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Jag hade ett generöst gäng med jordgubbar här hemma så häromdagen bakade jag denna otroligt fräscha och goda sommarpaj med citron, jordgubbar och fluffig maräng
Rabarber- ochjordgubbspaj. Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Och igår bjöds det på den här pajen härhemma. Om du inte provat att ha jordgubbe och rabarber i samma recept så är det dags nu, få smaker "gifter sej" så bra som dom
Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Denna paj är ljuvlig och smakar verkligen sommar. Gör en smuldeg Och strö över bären. Knappt 1 liter bär/rabarber (jag tog 50/50)1 msk potatismjöl1 dl socker100 gram margarin2 msk socker1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl havregrynBlanda bär, socker och potatismjöl i en pajform
Jordgubbspaj med dulce de leche. Blanda ihop smöret och kexsmulorna. _________________________________________________________________________________Alla mina söta recept hittar du HÄR >>Jordgubbspaj med dulce de leche
Rabarber-& jordgubbspaj med nougat och frasigt havretäcke. Blanda skivade jordgubbar och skivad rabarber med 2-3 msk potatismjöl och 1,5 dl socker i en pajform. Smula ihop 150 gram smör med 2,25dl mjöl och 2,25 dl havregryn och 2 msk socker. 2,25dl mjöl och. 2,25 dl havregryn och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.