Tidigare i våras var jag på en tjejmiddag och fick smaka på en sån vansinnigt god röra med soltorkade tomater som har blivit en riktig favorit här hemma
En röratill tänker du. Eller på frukostmackorna tillsammans med kokt ägg. Var generös med att klippa ner dill som smaksättning och förvara röran i en tät burk i kylskåpet
Servera med dillkokt potatis, citronklyftor och rädisor eller grön sparris. Parmesansåsen till den mjälla torskfilén är så god så jag dånar, och så potatis kokt med massor av dill till det
Ät ev en skiva gott bröd till. Brysselkålsfräs med svarta linser och grillad röd paprika. Detta är vad jag hittade i mina kyl- och frysgömmor en dag då kött och fisk lyste med sin frånvaro i matförrådet
i halvor och ta bort det gröna. Det var också en hel del som inte hann mogna innan första frosten kom härom natten (nu är det dock varmt igen) så plockade av dem och har hittat en hel del att använda dem till
Skär grönsakerna i mindre bitar. I morse var jag på nyhetsmorgon och inspirerade med grillsåser och goda GI sallader till sommarens alla grillpartyn – hoppas att ni kikade
Koka pastan och servera den till kycklingfiléerna ochröran. Efteråt kom jag på att det nog hade varit gott med lite gul lök i också, att grovhacka och fräsa lite lätt innan den blandas med det andra i kastrullen med röran
Skär tomater och citron i mindre bitar, kör i mixer med stålkniv till en grynig massa. Ös upp i varma rengjorda burkar, helst till kanten, sätt på lock genast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.