1. Smula
jästen i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjöl och vatten. Blanda på låg hastighet ca 5 minuter. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare 5 minuter på medelhastighet.
2. Låt
degen jäsa 1,5 h i rumstemp med plastfolie på. Lägg lite olja på kanter och botten i dunken så deg ej fastnar.
3. Lägg
upp degen på bakbord. Dela degen i 6 bitar och vik in (underifrån) till bollar.
4. Gnid
in degen med olivolja så den inte torkar och lägg på oljad plåt och plastfolie över plåten. Låt jäsa 4–5 timmar i rumstemperatur eller 12–24 timmar i kylen
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Sprid tomatpuré, vitlök, crème fraîche och curryn över pizzan. Baka pizzan i botten av ugnen på 250 grader i 6 till 7 minuter. 2 Färdiga kylda pizza bottnar. 1 Påse riven pizzaost
När jag sedan läste på en del bloggar om att denna pizzan var så god, tex på Johanna Toftby´s blogg och även läste receptet i Åse´s bok Viktminskning med Lchf så var jag ju ändå tvungen att testa det
Fredag och idag kanske ni är sugna på pizza. Godaste pizzan är ju faktiskt den du gör själv och har du aldrig prövat den här LCHF-varianten så tycker jag du ska göra det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.