Johan Özmens Pizza
helenehillerstrom
helenehillerstrom

Johan Özmens Pizza

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pizzadeg Napolitina (6 pizzor)
  • Vetemjöl special                         16 dl
  • Färsk jäst                                       1,5 tsk
  • Vatten                                            7,5 dl
  • Salt                                                   3 tsk
  • Olivolja                                           3 msk
  •  
  • Till jäsning: mer olivolja
  •  
  • Gör så här
  • 1. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjöl och vatten. Blanda på låg hastighet ca 5 minuter. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare 5 minuter på medelhastighet.
  • 2. Låt degen jäsa 1,5 h i rumstemp med plastfolie på. Lägg lite olja på kanter och botten i dunken så deg ej fastnar.
  • 3. Lägg upp degen på bakbord. Dela degen i 6 bitar och vik in (underifrån) till bollar.
  • 4. Gnid in degen med olivolja så den inte torkar och lägg på oljad plåt och plastfolie över plåten. Låt jäsa 4–5 timmar i rumstemperatur eller 12–24 timmar i kylen

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.