Ställ kycklingen på gallret och grilla kycklingen via indirekt grillning i ca 45-70min tills kycklingen är klar, Vi brukar ta ett snitt i lårbenet och kolla så att köttsaften är vit och klar
-)Stick hål i ölburken på sidorna (ovanför ölen). 1 kyckling ca 1,3 kg 1 burk öl, 33cl 1 kvist färsk rosmarin 1 kvist färsk dragon några kvistar färsk timjan 100 g smör ½ citron ½ dl olivolja salt och peppar 3 vitlöksklyftor ½ chilifrukt, urkärnad 2-3 dl creme fraiche till sås
Vidare serveringsförslag, bbq-sås, salsa, majskolv o s v. Kycklingen träs sedan över en 33 cl-halvfull ölburk som är fylld med vitlök och örter. 2 st vitlök solo, (eller 2-3 klyftor till varje kyckling). Gnid in varje kyckling med 2-3 msk rub. 2 st vitlök solo, (eller 2-3 klyftor till varje kyckling)
Försök däremot hålla dig borta från de allra sötaste såserna, såsom ketchup och bbq-sås, då de dränker den goda viltsmaken och nästan utan undantag inte är någon bra kombination med vin
Och jag kan lova att ni ska få se betydligt bättre (foto)resultat av min brownie-quest framöver. Candy Cane Brownies300 g mörk choklad ( gärna runt 55-60%)200 g smör4 ägg180 g strösocker (2 dl)210 g vetemjöl (3½ dl)1 tsk vaniljextrakt1 krm saltCream Cheesessmet200 g philadelphiaost45 g strösocker (½ dl)1 ägg100 g vit chokladca 50 g polkagrisarSätt ugnen på 175 grader
Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beer can chicken - kyckling på ölburk. ----------. Beer can chicken - 2 portioner. ca 1 dl oliv- eller rapsolja. När kycklingen är klar, slå in den helt i aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 min för att safterna ska bevaras. ca 1 dl oliv- eller rapsolja
Gnid in den kycklingen med salt, peppar och bbq-sås. Beer can chicken (4-5 portioner). 1/2 dl bbq-sås. Grilla kycklingen under lock 45-60 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet. Beer can chicken (4-5 portioner). 1/2 dl bbq-sås
Godaste på länge - men väldigt mättande. 2-3 msk tapenade soltorkade tomater (alternativt hackade soltorkade tomater i olja). Grilla på indirekt värme (endast på undersidan, vänd dem inte) i ca 50-60 minuter
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
85-100 g krossad polkagris. Om marängsmörkrämen är för lös så kan man ställa in skålen i kylen 15-20 minuter och sedan vispa om den tills den blir slät och fin. 85-100 g krossad polkagris
1 kyckling (ca 1-1,5 kg). 1 kyckling (ca 1-1,5 kg) 1 ölburk, 33cl 4 förkokta majskolvar. Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader)
Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°. Gör så här Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.