Det här receptet på morotskaka är utan tvekan mitt allra bästa. Kakan blir saftig och god och den underbart lena och söta frostingen i kombination med den lite kryddiga kakan och krispet från valnötterna är gudomlig
Dekorera med citronskal och lite valnötter. Vänd ner morötter och valnötter i smeten. Häll allt i en smord bakform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Grädda i ca 35 minuter, pröva med sticka. 2 dl valnötter , rostade, finhackade. 1 valnötter
Mixa mjöl, sesamfrö, smör och salt med kniven i matberedare till det är jämnt fördelat. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga med en gaffel och ställ i kylen minst 15 minuter
Detta recept är det enda man behöver och kakan är så god att det helt plötsligt är överflödigt att beställa en morotskaka på fiket för de är inte lika goda
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Det är ju lugnt, tänkte jag och började genast fundera på om man skulle göra en god tårta med nötbotten eller en brownie med glass
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Supergod, saftig morotskaka. 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med). 1 dl sötning (jag använde Björksocker, vanligt socker fungerar det med)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.