Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Janssonsfrestelse 4port. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång
Att byta ut potatis mot LCHF-vänligt alternativ är ingen konst. Sätt in i ugnen cirka 45–60 minuter eller tills gratängen fått fin färg. De två sistnämnda mår bra av att förvällas i lättsaltat vatten 5–7 minuter innan
Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Potatis, salt, fett – där har vi ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Vispa ihop grädde och ansjovisspad med en nypa salt och peppar – efter behag. Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för JanssonsFrestelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.