Mina barn fyllde även sina tacosmed majs, tomater och gurka. Nu har jag landat hemma igen efter en lång, men väldigt rolig dag tillsammans med en handfull av mina favoritkollegor
En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. Fram kommer en supertrevlig kyckling med massa smak och härligt karamelliserad yta
Jamaicanjerk var den som fick smaksätta min hela majskyckling häromdagen. Som jag berättat tidigare så vann jag ett paket med kryddor ifrån Fiddes payne för någon vecka sedan och har nu testat två stycken av dem
Som med alla kryddblandningar varierar innehållet lite beroende på var i karibien man befinner sig. Jerk är en kryddblandning som framför allt används i karibisk matlagning
Detta är en trevlig kyckling med mycket smak och inspiration från Karibien. Här använder jag mig av mörk rom i ölburken samt en jamaikansk kryddblandning för att få till det fina jerksmaken
Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med
Blanda med finhackad rödlök, finhackad koriander, salt och limejuice. Stek kycklingen i het stekpanna med olja tills den fått fin färg och är helt genomstekt 500 g Kyckling
Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme, fräs lök och vitlök. Häll på linserna och buljongen, täck med lock och sjud i 8-10 min tills buljongen är absorberad, smaksätt med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.