Jerk, som är en kryddblandning från Jamaica, är för jamaicanernasom curry är för indierna. En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor
½ msk olivolja. Servera med. Koka pastan tillsammansmed squashen. Stek kyckling tillsammansmed salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen
Jamaican jerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället
5 cl mörkrom 0,5 cl honungssirap ( 2 delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken medmycket is tills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörkrom
Mät upp rom och fyll upp medjulmust. Garnera med apelsin, citron eller lime 4 cl rom, ljus eller mörk. 15-20 cl julmust. 0,5 skiva eller liten klyfta apelsin, citron eller lime
Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa medlagom hetta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.