Det känns väldigtroligt att jagi dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på minatt-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Familjens goda laxrecept, som både jag, min mamma och syrran brukar laga harvarit försvunnet. Däremot återfanns det i ett worddokument med minnesanteckningar som jag sparat
Inatt sov jagäntligenikapp allt jag förlorat i veckan, om man nu kan göra så. Veckan som gått harvarit allt för hektisk, det är roliga saker blandat med måsten men det har gått för fort
Annars så är vattkoppe-karantänen över, jag och Ofeliahar satt frön tillpaprika, physalis, morötter och liteolika blommor på balkongen, jag är helt insnöadiKristina Sandbergs böcker om Maj (men fasen vad de fikar hela tiden
Det korrekta namnet för en sådan rätt är terrine och som sådan borde den alltid betecknas, men vardagligt språkbruk har också häftat benämningen pâté på dessa rätter, som för övrigtalltid serveras kalla i motsats till de äkta pastejerna som kan serveras antingen kalla eller varma
Jaghar försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Som såklart min kloka mormor sa att jag skulle spara, för de kanske kan komma tillanvändning, när jag nån dag ijuni frågade om jag skulle köra på tippen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.