Såser av den här typen kan bli snyggt strimmiga harjag sett på TV. Jag gjorde ett försök att på Jamie Oliver-sätt röra i mango chutneyen lite slarvigt i yoghurtsåsen
Inatt sov jag äntligen ikapp allt jag förlorat i veckan, om man nu kan göra så. Baka ut baguetter som du vrider lite, lägg på bakplåtspapper och använd helst en baguette plåt så de håller formen
Eftersom att havregrynen suger upp vätskan kan det behövas mer vätska när smeten har stått ett tag. Börja med att mäta upp havregrynen och mixa med en stavmixer eller matbereda tills havregrynen blivit till mjöl (dvs havremjöl)
Receptet harjag hittat hos Ann-Louise på Lilla Matdériven som jag väl hyllar ungefär lika ofta som jag hyllar disaronno, men hon är ju så himla bra på det här med enkel och vegetarisk mat, och bra mat för barn, och bra på det här med äggfritt och nötfritt och sockerfritt och giftfritt
Numera är jag inte rädd utan har med åren vant mig av sällskapet. Hon hade blivit skrämd som barn och berättade ofta om det och kanhända påverkade det min rädsla också
Det korrekta namnet för en sådan rätt är terrine och som sådan borde den alltid betecknas, men vardagligt språkbruk harockså häftat benämningen pâté på dessa rätter, som för övrigt alltid serveras kalla i motsats till de äkta pastejerna som kan serveras antingen kalla eller varma
Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller såharjag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.