Den smakar verkligen precis som friterad banan med lite kola-smak. Eftersom vi hade några bananer hemma som började bli lite väl mogna så slängde jag ihop den här pajen som efterrätt en vardagskväll medans jag lagade middag
Ni börjar bli många och det förpliktigar naturligtvis med lite mer intressanta recept. Kul att ni följer med & välkomna med lite mer kommentarer, det triggar alltid till att uppdatera lite oftare
Jättegod i all sin enkelhet. Servera efterrätten lite ljummen med en klick lättvispad grädde (eventuellt av alternativ mjölkfri sort), halvsmält vaniljglass eller vaniljsås
Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Smaka av med salt och peppar. Ingr. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Här kommer receptet på trattkantarellsoppan som vi åt igår till middag, den blev väldigt god och krämig och med ganska hög sälta och god smak av sherryn =)
Om man inte enbart vill/kan ha grädde, så kan man späda ut med lite mjölk. Tillsätt soja, vitpeppar, salt och buljong efter smak (var försiktig med salt och vitpeppar)
Krydda med salt och peppar. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong. Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen
Idag blev det några goda schnitzlar med en anjoviscremé. Man behöver ju inte alltid försöka sig på konststycket att skiva en citronskiva och försöka linda till en anjovisfilé och fylla med lite kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.