Strö över socker och toppa med champagne. Hacka ner och smält chokladen försiktigt i en kastrull. Ställ svalt minst en timme innan den toppas med de champagnemarinerade hallonen
Smält gelantinet och blanda medhallonen. Vispa grädden och blanda med den smälta chokladen. Blanda ned grädden i hallonsåsenoch vänd ned äggvitan försiktigt
Lägg rabarbern i botten av koppen, sedan en klick chokladmousseoch toppa till sist med kaksmulor. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull, fyll på med lite vatten så att det inte bränns vid
Hacka lakritsen och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvitchokladmousse
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad medhallon spegel. En lite annorlunda botten som är som en cheesecakebotten men med nötter den ger textur åt tårtan och gör sig perfekt ihop med den lena chokladmoussen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.