Vare sig du vill eller inte gör hösten sitt intåg i vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
Och det är inte alltid som våra barn får presenter skickade hit. Igår firade vi dotterns födelsedag. Maria beställde menyn till gårdagens middag och hon ville också bli väckt på morgonen med en minitårta/maxicupcake
Kalas med farmor, farfar och mormor kräver ju tårta och sonen tyckte att jag skulle göra någon god. Födelsedagsgrisen gav godkänt vilket ju så klart var huvudsaken
En smakrik gryta med torsk och räkor som serveras med ris och en aioli och gärna lite bröd till. Denna rätt har mamma lagat länge och den är lika god varje gång
Dagen har börjat med sång och ytterligare några superfina presenter på sängen, men eftersom familjen var här och firade min födelsedag igår blir det antagligen inte mycket mer firande idag
En tigerkaka på internationella kvinnodagen. Tigerkaka med apelsin, ingefära, choklad och lakrits. Fick ett litet fint sms under morgonkvisten med pepp och uppmärksamhet om just denna dag
På kalaset blir det bara hembakat och vi bjuder på kärleksmums, blåbärsmuffins, morfars bullar, hallongrottor och kolakakor (eller försvinnande goda som de kallas i vår familj)
Att bräsera hel kyckling i buljong är ett bra sätt att få saftigt och smakrikt kycklingkött. Receptet nedan är enligt mammas muntliga beskrivning av hur hon gjorde kycklingen förra söndagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.