När jag ville köpa ingredienser till att göra egen PadThai sås sa damen i butiken att jag borde köpa färdig istället, hon trodde inte att jag skulle lyckas göra min egen lika bra haha
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är inte “riktig” Padthai, utan mer vår variant av det hela. Padthai. Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga
I samband med mitt yrke är det ofrånkomligt att inte diskutera och kombinera mat och vin. Jag är inte på något sätt utbildad i matkonsten, men spenderar antagligen onormalt mycket tid bland grytorna
Jag har faktiskt prövat göra min egen padthai hemma och den har blivit riktigt bra. Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha)
Gör så här. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna. Lägg i pressad vitlök, uppvispat ägg och krydda med ingefära
Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god padthai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. 12 ägg, uppvispade. 1300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. 1Padthai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksåsBlötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente
Löken skivar du givetvis sist så de andra grönsakerna inte tar smak från den. (Du vill inte göra det i sista minuten när oljan nästan brinner i pannan och sedan sätta fyr på köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.