När jag stod och tittade på carpaccion så såg jag även ett paket med bresaola. Har nog aldrig ätit det förut, men det påminner väldigt mycket om parmaskinka
Första gången jag åt carpaccio, var på Rånäs Slott för ungefär ett år sedan. Det var verkligen grymt gott, skulle nog kunna säga en utav dom godaste matupplevelserna jag haft när det gäller förrätt
-) För det är ju så att det ska vara havskräftor, eller hur. Augusti. -). Jag älskar kräftor och äter kräftor året om, inte bara nu i augusti och det beror väl på att det är havskräftor jag äter
Till kräftorna serverade vi lite Lime-aioli och bröd med smör och ost såklart. Än är inte augusti slut så passa på att bjuda på kräftor eller bara mys själva hemma
Potatis- och quinoabullar med citronyoghurt. Här i Sverige introducerades köttbullen på 1700-talet tillsammans med kaffe- och kåldolmar. På 1700- och 1800-talet var dock frikadeller vanligare än köttbullar (jag tycker inte om frikadeller)
Till ost- och charkbrickan finns den ekologiska fårosten Lademark från Knuthenlunds mejeri i Danmark och en chorizo från välrenommerade Alejandro i spanien tillsammans med ett exklusivt lufttorkat franskt vildgåsbröst uppskivat i tunna skivor
Jag har sedan en råsaftcentrifug, en Philips HR1871, som jag fick när jag fyllde år i augusti. 2-3 msk fisksås. Sätt slökokaren på hög värme och låt den göra sitt jobb under 5-6 timmar. 2-3 msk fisksås
Det är nog några av er läsare som börjar jobba i dag, det brukar ju vara så på måndagar i augusti. 1 augusti - Ny dag, ny vecka och ny månad. 1-2 nypor salt. 1-2 nypor salt
augusti 2017 (36). augusti 2016 (31). augusti 2015 (30). augusti 2014 (27). augusti 2013 (57). augusti 2012 (31). augusti 2011 (43). augusti 2010 (15). augusti 2009 (24). augusti 2007 (11). augusti 2004 (16). augusti 2003 (1)
E-postadress. 18 augusti 2014, 14. Sockerfria tigermuffins. 36Idag bakade jag kakor till en släkting som har diabetes, de är också bra om magen inte tål vitt socker
Inne i augusti nu och den sista semesterveckan har precis börjat. Blåbärsbullar med vaniljkräm (ca 25-30 st). 125 g smör5 dl mjölk50 g jäst för söta degar1 ½ dl socker½ tsk salt1 1/2 tsk malen eller stött kardemummaca 12-15 dl vetemjöl. 100 g rumsvarmt smör1/2 dl florsocker1/2 dl marsánpulverca 1-2 dl blåbärssylt. ca 12-15 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.