Jag bredde på allt på en gång men borstade av smulor med hjälp av en brödpensel innan. Tårtan var ännu godare dagen efter så nästa gång kommer jag lägga mellan dagen innan och dekorera samma dag som den ska ätas
Idag är det Kaffets dag - detta svarta guld som många av oss behöver för att få våra kroppar att vakna varje morgon eller den efterlängtade uppiggande drycken varje eftermiddag när energin dalar
Nu ville jag baka en god kaka till kaffet och blev rätt nöjd. För att få dem lika frasiga och goda som nybakta, kommer jag att värma på dem lite i ugnen nästa gång det blir kaka till kaffet
Man smuttar av det starka kaffet tillsammans med något sött och ett glas kallt vatten bredvid. Smaksätt gärna kaffet med med kardemumma och lite socker, då får du ett riktigt gott kaffe
Servera i glas eller en kaffekopp med fat. 4 - 6 portioner. 2 äggulor ½ dl ljust muscovadosocker 3 msk kallt espressokaffe 1 msk mörk rom 2 dl vispgrädde Vispa äggulor och socker luftigt
När jag gjorde denna shaken så höftade jag med ingredienserna men det stämmer på ett ungefär. Mixa ihop allt med en stavmixer och serverade i ett glas med is
2 cl kakao- kaffe- eller gräddlikör som Kahlua, Tia Maria, Baileys eller Dooleys Toffee Cream. 2 cl apelsinlikör som Triple sec, Cointreau eller Grand Marnier
Rör smör och båda sorternas socker tills det är pösigt. Blanda i ägg och vanilj. Blanda mjölet med salt och bikarbonat i en annan bunke, och blanda i kaksmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.