Men jag är ingen expert. Men det beror ju på fyllningen. Dessa morots- och äppelmuffins är i alla fall semi-nyttiga ochmättar snabbt när blodsockret dalar på eftermiddagen eller mellan frukost och lunch
På övervåningenav fatet blandade jag i ekologiskt lakritspulver och vad gott det blev. Rör ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och tillsätt de i smörblandningen
Själva tillagningen (att blanda allt) är ju inte särskilt tidskrävande men om du som jag inte är som blixten med kniven så tar finhackandet en liten stund
Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör. Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar
Hoppas vi kan hitta på något tillsammans med moster Sanna så vi får tankarna på annat håll. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Jag tycker också att frysta bananbitar är goda att tugga på som snacks efter ett svettigt träningspass medan jag lagar middag, så att jag inte lurar mig själv att äta något mindre hälsosamt innan maten står på bordet
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Vispa ihop vetemjöl och vattnet och tillsätt till stuvningen, sedan sojan. Fyllningen. Så släng ihop lite purjo, champisar, grillad kyckling och lite mer
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.