En favorit är ChickenButter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten
Butterchicken. Jasminris, gräddfil och massa färsk koriander är ett måste till ButterChicken. Som jag nämnt tidigare är Lars ingen stor fan av indisk mat
Tandoori kyckling. lägg alla ingredienser för marinaden utom oljan i en skål och blanda väl. Täck kycklingen med marinaden och ställ i kylskåp i 3 timmar eller över natten
Butterchicken (nej inte någon butter kyckling - smörkyckling) eller Murgh Makhani som det heter i hemlandet Indien, är något vi lagat till förut och som vi garanterat kommer att laga till många fler gånger
Butterchicken, hand upp för dom som hört det tidigare (här åker genast fyra händer i luften. Butterchicken varken står eller faller på grund av klövern
Indianchicken curry1stor lök, grovt hackad6vitlöksklyftorgrovt hackade50 gingefäragrovhackad2tskkummin1tskfänkålsfrön1kanelstång1tskchiliflakes2tskgarammasala1tskgurkmeja1tskströsocker400gkanhackadetomater600 g benfria kycklinglår eller bröst2 1/2 dl kycklingbuljongfärskhackadkorianderMixa lök, vitlök och ingefära tillsammans medvattnettillenpastaanvändestavmixerHetta upp olja ienstor gryta på medelvärmeLägg ikummin, fänkålsfrön, kaneloch chiliflakes och fräs demi ca30sekunder tillskryddornabörjar doftaTillsättlöktektillsvattnet avdunstarochlökenblivit gyllengul, ca 5minuterRör igarammasalagurkmejasamt sockeroch låt puttra 30sekunderinnandu tillsättertomaternaLåt sedan allt småkoka påmedelvärmei 10-15minuterutan locktills tomaterna ochmörkare färgSkärkycklinglåreni3x3 cmbitarochlägg i grytannärtomaternahartjocknattill en pastaKoka i minuter ochhäll sedanöver kycklingbuljong och lägg i bönornaSjud i8-10minuterutan locktills kycklingen är helt färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.