Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Servera dressingen till pastasalladen och ett gott bröd. Koka pastan enligt förpackningen. Dela priskorvarna i mindre bitar och bryn dom lätt i en stekpanna
Jag gjorde dubbel sats och gräddade med två pannor och då gick det undan, får väl jobba lite på det där att kavla tunt men de blir hur som helst grymt goda
Till en plåt behöver du. Rör ihop till en slät smet. 50 gram smält smör. 50 gram smält smör. Influensan härjar här hemma och ugnspannkaka är typ det enda som T vill ha
Det blir surdegsbröd förstås, men också långjästa bröd med jäst och enkla frukostbullar. För tillfället är jag mer inne på konsistensen – det är segheten som utmärker ett riktigt bra bröd
När jag var liten och när jag åt godis var påsken alltid årets högtid. Nu äter jag ju i och för sig inte dessa längre, men ändå irriterande att man förstör traditioner så
Jag brukar göra degen dagen innan jag bakar ut kringlorna och låter den vila i kylskåpet, väl inplastad, över natten så att den blir fast och lättare att rulla ut följande dag
Så här har jag gjort till detta brödet. Ta sedan upp den på bakbordet – platta ut den till en fyrkant – vik in hörnen och sidorna mot mitten och forma till en avlång limpa
"jaja, det där matintresset kan ni ju lägga på hyllan nu när ni får barn, ni kommer inte hinna laga avancerad mat och det blirtill slut köttbullar var och varannan dag eftersom det är det barnen äter
Enligt dem är det okej med en quickfix proppfylld med kemikalier så länge du blir smal, men hur kroppen mår på insidan under tiden är det bannemej ingen som bryr sig om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.