Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Hittills har vi lyckats bäst … Läs mer → . I slutet av Artusis bok finns ett 20-tal glassrecept, vissa riktigt fina, som gelato di limone, gelato di fragole och gelato di tutti i frutti
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 kg fläskkarré i bit 6 vitlöksklyftor 2 msk fänkålsfrön 4 msk finhackad färsk rosmarin 2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gör en deg på två deciliter vetemjöl, en nypa salt och så mycket vatten att degen slutar klibba. Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Blanda ner spenaten i ricottan tillsammans med vitlök, några nypor salt och lite grovmalen svartpepparBred ut ricotta och spenatkrämen på lasagneplattan och därefter prosciutto och Fontinaost
Dessa småkakor kallas Baci di Dama, som ungefär betyder något i stil med ”kvinnans kyssar”, och visst ser de ut som små söta kyssar, med chokladfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.