Går det ens att misslyckas med maten om man lagar den över glöd. På grillen hamnade majs, ett foliepaket med potatis mm och marinerade quornfiléer (till mig, kyckling till Peter)
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Detta fick det bli till middag idag. Här har solen lyst idag och det ha varit så varmt och härligt. Vi få hoppas att det håller i sig till helgen så att man hinner njuta av den också
En liten miss i planeringen var att det serverades som skollunch idag…fast där fick vi makaroner i stället för spaghetti och såsen var inte exakt likadan
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Tillsätt buljongen och låt det koka sakta en stund. Lyft grytan åt sidan och tillsätt mjukosten. Om soppan kokar efter att man tillsatt osten kan den skära sig
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Inte bara för att vi är ensamma utan att varva ner lite grann med god mat och att få vara tillsammans på en födelsedag som denna
I går kockade vi till en rätt som vi inte gjort på länge, alldeles för länge faktiskt. Ibland blir det så att vi gör en rätt så ofta att till sist blir den uttjatad och vi är inte alls sugna på den mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.