Fjern stilkene på paprikaene og legg dem i oljepanna. Til 4 personer1 løk200 g karbonadedeig2 ss tomater1 gulrøtter1 ss tomatpuré½ ts salt½ ts pepper¼ tss chilipulver1 ss oregano4 røde paprika4 ss revet gulost Brun karbonadedeig og løk i en kjele. Fyll på med kjøttblandingen og strø på revet ost og bak paprikaene i oljepanna på 200 grader i 10 minutter
Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar
Fördela paprikan i rena burkar. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten
Detta åt vi för några dagar sen. Enkelt & väldigt gott. ) Fyllda paprikor 4Â paprikor (blir 4 halvor per person) Ca 250 g köttfärs eller sojafärs Champinjoner 1-2 msk tacokrydda ½-1 dl vatten 2 dl riven ost Värm ugnen till 225° C
Fyll paprikorna med färsen och täck dem med paprikalocken. Öka eventuellt ugnstemperaturen till 225–250 grader mot slutet av tillagningstiden, så att paprikorna får mera färg. 8 st paprika
500g – 600g färs. En tacksam rätt att göra och som barnen uppskattar är färsfyllda paprikor. Det blir gott och mättande samtidigt som det är lite roligt att servera dem i paprikorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.