hurman lagar frukost och efterrätt av ett paket kikärter. Man kan ju såklart smaksätta på alla möjliga vis, men det här är klassikern som hängt med mig (och säkert många andra) sedan studentåren
Detta skulle man kunna göra varje gång men förutom att det går åt en massa Torky att suga upp vattnet med så innebär avkokning att man har avfettat pannan rejält och bör göra en mindre inbränning igen
Många av de näringsämnen som faktiskt finns i vetekärnan går förlorade när man snabbjäser bröd. Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Grundreceptet har jag hämtat av Ulrika Davidsson men använt ingredienser som passar mig. Nu ska jag surfa vidare in i denna läslovsonsdag med att packa resväskan
Hursomhelst hoppas jag kunna vidarebefodra en del av de lärdomar jag inhämtat den senaste tiden. Alla i årskurs åtta blir bjudna av skolan för en studieresa för att titta på ett av koncentrationslägrena och lära sig mer ur historien
Hur svårt kan det va. När man njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Anledningen till att man knådar degen länge i bakmaskin är att man vill utveckla glutentrådar och för att degen ska bli elastisk
Hur gör man sockerkaka. Hur förvarar man sockerkakan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Häll sedan 2/3 av smeten i en form. Sockerkakan är såklart som godast om man äter den direkt, men kan utan problem förvaras under sin form eller under aluminiumfolie, där den håller sig i 3-5 dagar. Man kan även frysa sockerkaka efter att den har svalnat ordentligt, räkna med att den smakar bra i ca 3 månader efter infrysningsdatum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.