Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Den sitter fast i slickepotten och detgår inte för sig. Och hur vet man det då, jo man provar och provar sig fram och tills slut så vet man efter några bakomgångar
Hackar du samman den för hand går den tillslut ihop av sig självt. Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
Då är lergrytan bra fördet är bara att slänga ner allt i grytan och sen in i ugnen… och lite någon eller några timmar senare plockar man ut en färdig måltid i storkoksformat
Till vitlökssåsen blandar man creme fraiche och turkisk yoghurt. Det är verkligen den bästa fredagsmaten, snabbt och enkelt att förbereda och alla kan hjälpas åt
Att äta så är det mest självklara som finns, men många av oss har ändå glömt hur…. Absolut, man kan inte äta hur många kalorier som helst, men du kan äta väldigt många fler kalorier utan att gå upp i vikt om kalorierna du äter är av rätt sort
Receptet publicerades igår i eget inlägg här på Katinkas Kitchen. Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
Jag hade nu lovat mannen att inte ge mig ut ensam i skogen men innan det var färdigt så var jag det. Däremot gick jag inte i värsta sumpträsket långt från väg och stig till mitt ställe så det löftet höll jag
Nästa vecka hoppas jag att det blir helt snöfritt för då är det min och Mannens tur att hålla undan eventuell nederbörd från föreningensgård där folk behöver kunna ta sig fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.