Servera med mangosås och ugnsrostad potatis. Den här rätten är supergod, kalla såser går alltid hem hos oss och det söta i denna såsen passar bra med den snabbgravade laxen
)1 påse blomkål kokas efter anvisningarMandelmjölk (min favorit )Kör blomkålen med mixerstav och späd ut den lite med varm mandelmjölkHimalayasalt,svartpeppar4 laxfiléer i ugnsform, spraya över lite olivolja och häll försiktigt lite äppelcidervinäger över, salta & peppra,ringla lite honung och strö persilja överIn i ugn 200 grader i ca 20 minMangosås. I paket fryst mango (tinad till rumstemperatur)Kör mangon med mixerstavenSkalet från 1 lime och 1 msk färskpressad limejuice2 tsk finriven färsk ingerfära1-2 tsk sambal oelek Salt & pepparServerades med kokta sugar snap peas
Krydda laxen med salt och peppar. Låt stå och dra medan grönsakerna tillagas. Blanda potatis, rädisor, morötter, persilja, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Servera laxen med grönsaker, ris och sås. 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Lägg fisken i en ugnsform. Blanda ihop honung, riven ingefära, chili och rapsolja
Gnid in laxen med honung, salt o peppar. Servera till laxen med sallad o ungsbakad färspotatis till 4 fjärilskotletter av lax 800 g. 2 dl medelhavs youghurt
Honungslax. Smaka av med ev salt. Servera med bröd. Skär laxen i tärningar. Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden
 Kycklingbiffar med prosciutto, myntig bönsallad & kokosquinoa. SÃ¥ fort jag inte har ett ton med färska grönsaker känns det som – ”nej men jag har iiiiingenting hemma”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.