Du som tempererar kommer att få choklad över, men det är svårare att temperera små mängder. Låt det som blir över stelna och använd den sedan nästa gång du behöver smälta choklad
Så skall det vara när det är sommar, kvällarna skall vara ljumma och inga mygg. Det fick bli potatis och champinjoner på grillspett och lite sidfläsk som tilltugg
Och tjejerna, som alltid är svåra att få i säng, är näst intill omöjligt att natta. Men jag klagar egentligen inte, för finns det något mer somrigt och svenskt än dessa långa ljuvliga sommarnätter
Jo, det är mycket sherry och purjolök just nu, men det var denna grymma pasta som startade det hela. Lägg spagetti i kastrullen, innan du börjar med nedanstående
Mina favoritbullar, som jag fick som barn hos min mormor, är inte bakade med kanel. Här finns mina erfarenheter nedskrivna om du vill få hjälp att baka Karlsbaderbullar
Mjuka kakor som muffins och madeleines får underbart nötig smak med hasselnötsoljan till exempel. Smör – Jag älskar smör och skulle aldrig få för mig att använda margarin varken på smörgåsen, i bakning eller i matlagning
Eftersom vi flyttat var alla formar och även kaveln borta. I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nu börjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen)
Nu tar det knappt ett år innan vi får se hur fortsättningen blir för alla fina karaktärer. Slottstek – Gör enligt Katarinas underbara recept Råraka Ingredienser 8 potatisar 2 ägg ¾ tsk salt Tillbehör 1, som den görs av Calle i ”Vår tid är nu” gräddfil finhackad rödlök rårörda lingon Tillbehör 2, husman enligt Tore Wretman knaperstekt fläsk rårörda lingon Tillbehör 3, lyxvarianten löjrom gräddil finhackad rödlök Gör så här Skala och riv potatisen grovt
Det senaste experimentet är ett knäcke, som det verkligen är svårt att få nog av. Du kan naturligtvis välja någon annan blandning eller en ren örtkrydda som oregano, timjan eller rosmarin till exempel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.