ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ex. kantareller, champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 tsk soja 0,5 krm finmalen vitpeppar ev
Smaka av med salt socker och peppar. Blir stuvningen för tjock späd med mjölk eller vatten. 200 g svamp1 dl rostad lök1 msk viltfond1 dl grädde1 dl mjölk4 msk mjölen skvätt tryffeloljanågra droppar soja för färgens skullsmör att steka ien nypa sockerHacka/skiva svampen, stek ur vattnet och tillsätt en rejäl klick smör
Skär röstin i portionsbitar och servera med halloumiskivor och en massa svampstuvning. Självklart också med inslag av kött och mejeriprodukter, men långt ifrån bara
Lägg järparna på en plåt med bakplåtspapper. 3 Forma 14 järpar med hjälp av händerna, skölj händerna med jämna mellanrum i kallt vatten så fastnar inte färsen på händerna lika mycket. 5 Servera med hemmagjort potatismos och grönsaker
Vi slängde iaf ihop en snabb ugnsomelett som vi serverade med en fantastisk svampstuvning. Denna dag började med en morgonpromenad som resulterade en underbart god lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.