Jag lät de flesta av fröna följa med i blandningen och skrapade inte heller bort de sk mellanväggarna vilket ledde till att min sambal blev het, väldigt het
Sambal Badjak lönar sig att laga själv, smaken blir fantastisk och du slipper onödiga tillsatser som konserveringsmedel, sojaprotein, stabiliseringsmedel, smakförstärkare (MSG), surhetsreglerandemedel och köttbuljong
Grillsäsongen är igång i full fart och i helgen fick jag med mig en bok från mamma. ) Hetparmesansås. Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar
Hållbarheten borde vara minst några veckor i kylen om man har varit noga med hygien både på händer, redskap och bevaringskärl men troligen kommer den klara sig bra mycket längre än så
Servera med ris och sallad. Tillsätt tomatpuré, sambal och chilisås, rör om. 1 tsk sambaloelek. Fräs lök och bacon, sänk värmen och tillsätt korven när de fått lite färg, sedan paprika
Vänd filéerna då och då och ös med såsen. Jag använde mig av två teskedar sambaloelek och då får man lagom styrka, vill man ha lite starkare så ta ytterligare en tesked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.