Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Inget som jag kan eller vill gå in på här, men jag har känt mig ganska låg och gått in i min egen lilla bubbla, samtidigt som jag avverkat vardagens sysslor
Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här. Både maken och jag tyckte det var den godaste vegetariska maträtten på länge
Jag använder ofta ett ägg i smeten och gjorde det på biffarna på bilden. Örtsaltpudrad zucchiniHetta upp en stor skvätt rapsolja i en stekpanna med lite högre kanter på
-) Eftersom jag är hemma med Rasmus så får hon inte gå på fritids som dom andra får så hon har haft ett låååångt jullov, vilket vi ju givetvis tycker är mysigt men hon saknar allt sina kompisar ändå
Jag bestämde mig därför lite hastigt och lustigt för att röra ihop en deg. Jag ville servera ett gott bröd till de smaskiga auberginerullarna, som ni fick recept på igår, men vi hade inte något passande bröd i frysen
Lägg upp allt på ett fat och strö över lite hackade valnötskärnor och ringla över dressingen. Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get
Värm sedan det under omrörning och ta bort kastrullen från plattan när alla godisar har smält. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil ochett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.