hemmagjorda korvbröd
mat.såklart. Lina Abrahamsson
mat.såklart. Lina Abrahamsson
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Korvbröd
  • 22 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk (eller havremjölk)
  • mjölk
  • 100 g smör (tärnat och rumsvarmt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 5 dl rågsikt
  • 37 grader och häll över jästen. Tillsätt smör, salt, socker samt mjöl och rågsikt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca 30 minuter Sätt ugnen på 225 grader Knåda den jästa degen och dela i ca 22 bitar Rulla ut till avlånga bröd, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda korvbröden mitt i ugnen i ca 8-10 minuter Låt svalna under bakduk. Förvara bröden i frysen om de inte ska ätas direkt. Vid servering, skär en skåra i varje korvbröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.