Gjorde även en egentomatsås som fick stå länge och puttra medan jag gjorde pizzabottnarna. Skulle egentligen ha bakat Foccacia idag, men då dottern ska på kalas imorgon, blev det pizzabottnar som hamnade överst på baklistan
Garnera med jordnötter och chokladknappar Glass utan maskin. På kvällen smakade vi av den hemmagjorda glassen och konstaterade att hemmagjort är bra gott
Förutom att det kommer bli ett bättre slutresultat kommer det även bli så himla mycket lättare att kavla ut degen och därmed blir det lättare att göra dem runda och tunna
Finstrimla kålen med osthyvel eller mandolin. Första gången jag har gjort egenpizzadeg och det var verkligen värt den lilla extra ansträngningen att göra en jäsdeg istället för på bakpulver
Hemligheten är egentligen att den ska innehålla en massa vitlök. Igår tipsade jag om en massa pizzor och toppingar, men viktigast av allt är väl ändå självaste tomatsåsen
) och köra med mixerstav. Tvärtemot vad många tror ska pizzasås faktiskt vara ganska tunn och blaskig. Överbliven campino går utmärkt att frysa i mindre burkar om man av någon anledning inte vill göra sju liter tomatsås på en gång
Toppa medtomatsås, riven ost och sedan valfritt resten. Jag bakade ut pizzorna på bakplåtspapper och skjutsade över dem till pizzastenenmed hjälp av Lars hemmasnickrade spade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.