Hemkokt vaniljsås, ca 4 portioner. Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Hemkokt sylt är vardagslyx. Hej på er,. Jag vet att det var ett par dagar sen sist men det har varit fullt upp här på semestern med utflykter och annat
Skär löken i tunna skivor och fräs den i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den får färg. Tillsätt vinäger & honung, låt puttra i 4-5 minuter, tills den har antagit en tjock marmelad liknande konsistens
Ännu en god marmelad som jag fick av Erica. Passar utmärkt till grillat och även till ostar. Eller varför inte som en ätbar gåva nu när det vankas glöggmingel
Detta är ett middagstillbehör som inte ser mycket ut för världen men ack så gott. Man kan ha det till kötträtter och fågel eller rättare sagt till det mesta
Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Varm nyponsoppa är perfekt till vinterutflykten eller som efterrätt. Enkelt, vitaminrikt och gott. Den soppa man köper som pulver innehåller ofta massor av socker
rödlöksmarmelad. Rödlöksmarmeladen går bra att förvara i kylen ett par veckor efter den gjorts. Hur underbart är det inte när naturen äntliggen är vaken igen och allt växer så att det knakar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.