Mamma älskar citron så då gjorde jag dessa lemonadcupcakes som består av citronmuffins fyllda med lemon curd, toppad med en fluffig maräng som jag brände av
Koka upp den mindre delen vatten tillsammans med socker. Sila över lemonaden i en karaff. Servera med mycket is, citronmeliss eller mynta och extra citronskivor
En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Servera iskall med ny fräsch mynta, och citronskivor. Anette och jag gjorde den här under veckan. Men vi hade ingen citron hemma så vi fick ta lime och apelsin
Stöt dessa tillsammans med sockret i en tillbringare eller skål så att sockret börjar lösas upp. Det går bra att variera smaken på lemonaden efter vad som finns i kylskåpet eller efter egna preferenser
Igår gjorde jag två olika, en grön mojitolemonad och en röd med smak av jordgubb och citron. Jag sötade mina med stevia men annars funkar socker eller sukrin
Servera med massor av is, lime eller citron. Vet att det ännu är många vintermånader kvar innan våren och sommaren är här men idag har jag faktiskt längtat efter att sitta ute i vårvärme och dricka iskall citronlemonad
LEMONADMED MANDEL & MYNTA ( Raw- V ). Lemonad är en härligt sötsyrlig dryck. Denna innehåller även mandel som bidrar med smak & mildrar den syrliga citronen
Slå sockret över citronerna och rör runt med hjälp av en slev så sockret löser upp sig. Rör om och fyll kannan med krossad is och häll på vatten tills det täcker
Erica skickade även med mig den här fräscha lemonaden. Torka av o lägg dom torra Hela med skal i frysen i Minst 12 timmar. Skär i mindre bitar och lägg i matberedaren med sockret ( jag tog 3 dl)
Börja med att dela melonen och gröpa ur kärnorna med en sked. Brukar ni göra egen lemonad hemma. Sen är det bara att skära varje skiva längs med skalet så får du en lång bit med melon
Smakar gott i brownie med. 175 gram smör3 dl socker1 1/2 dl kakao (från Valrhona är bäst)1/4 tsk salt1/2 dl sirap3 ekologiska ägg1 1/2 dl siktat mjöl1 msk lavendelVispa smör och socker luftigt, i med kakao, salt och sirap. Fyll formen med smeten och grädda 35 minuter i 175 grader. Jag använde en 20x20 cm form som jag klätt med bakplåtspapper
Därefter rör du ihop allting tillsammans med vattnet och skär i lite lime bitar. Min lemonad blev riktigt lyckad och jag kan verkligen rekommendera er till att göra era egna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.