Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Servera den fetaostgartinerade fläskfilén medklyftpotatisoch tomatsallad. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Klyftpotatis. Vispa ihop ingredienserna till marinaden, smaka av med fond, honung och vinäger. Bryn därefter köttet runt om och lägg över det i en ugnsfast form
Salta och peppra. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Koka upp tillsammans med vinäger, vatten, hackad schalottenlök, dragonstjälkar och vitpepparkorn. Vispa ihop vätskan med äggulor i en kastrull över vattenbad till det blir krämigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.