Jag kom hem medminfläskfiléi en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikettmed ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sistablogginläggeti MAX blog award och det firasmed en helyllesvensk middagi form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad imikron) och en pepparsås
Finputsafläskfilén och skär den i två lika stora delar. brunsås medsting. Rör ihop soja, rapsolja, sambal oelek och kött- och grillkrydda samt pressa ivitlöksklyftan
Fläskfiléningåri mättande dag, är osäker på hur ni gör medmarinaden. Men du kan även servera den kall genom att skära köttet tunt och lägga den på till exempel en salladsbädd och servera den vid en bjudningtillsammansmed en potatissallad
Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Skiva upp köttet och lägg i en ugnfast form, fyll skivornamedchampinjonstuvningen
Ca 600 g fläskfilé. 1Smör tillstekning. 1300 skogschampinjoner. 110-12 mellanstora potatis. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tidenchampinjonernailite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitteni köttet med gorgonzolan, tryck ihopöppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Skär små, täta snitti varje halva utan att skära igenom. 1Pensla potatishalvornamed smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Baka potatiseni ugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammansmed de stekta champinjonerna och ställ inmitti ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatissamtidigt och servera varmt tillsammansmed en grön sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.