Helgbak: Banana Split Cheesecake
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 Minuter Tillagningstid 40 Minuter Total tid 45 Minuter Portioner: 10 Ingredienser Botten: 100 gram smält smör 15 digestivekex 3 msk kakao Fyllning: 450 gram creamcheese, till exempel Philadelfiaost 3 väldigt mogna bananer, mosade 4 msk grädde 2 msk majzena 4 ägg ½ dl strösocker Topping: 100 gram mörk choklad 2 msk grädde Servera med: maränger vispad grädde bananskivor rostade mandelspån röda körsbär Instruktioner Blanda det smälta smöret med kakao, romlikör och digestivekex till en massa som du trycker ut över botten i en springform (20 cm i diameter). Ställ botten i kylen medan du fixar resten. Mixa bananer och cream cheese slätt till fyllningen, vispa ägg och socker pösigt och blanda försiktigt alla ingredienser. Toppingen: hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Visps grädde och häll över chokladen, rör tills den smälter, ställ åt sidan i rumstemperatur. Låt nu bottnen gå i ugnen 175 grader i cirka 10 minuter Tag ut, och bred smeten över och grädda igen i drygt 30 minuter Låt svalna. Vispa grädden till toppingen och lägg den i en spritspåse med stjärntyll. När kakan är helt sval spritsar du puffar av grädde, sätter ett rött bär i varje gräddpuff. Rippla över chokladen och strö till sist över mandelspånen och bananskivorna 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.