5 Minuter
Tillagningstid 40 Minuter Total tid 45 Minuter Portioner: 10 Ingredienser Botten: 100 gram smält smör 15 digestivekex 3 msk kakao Fyllning: 450 gram creamcheese, till exempel Philadelfiaost 3 väldigt mogna bananer, mosade 4 msk grädde 2 msk majzena 4 ägg ½ dl strösocker Topping: 100 gram mörk choklad 2 msk grädde Servera med: maränger vispad grädde bananskivor rostade mandelspån röda körsbär Instruktioner Blanda det smälta smöret med kakao, romlikör och digestivekex till en massa som du trycker ut över botten i en springform (20 cm i diameter). Ställ botten i kylen medan du fixar resten. Mixa bananer och cream cheese slätt till fyllningen, vispa ägg och socker pösigt och blanda försiktigt alla ingredienser. Toppingen: hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Visps grädde och häll över chokladen, rör tills den smälter, ställ åt sidan i rumstemperatur. Låt nu bottnen gå i ugnen 175 grader i cirka 10 minuter Tag ut, och bred smeten över och grädda igen i drygt 30 minuter Låt svalna. Vispa grädden till toppingen och lägg den i en spritspåse med stjärntyll. När kakan är helt sval spritsar du puffar av grädde, sätter ett rött bär i varje gräddpuff. Rippla över chokladen och strö till sist över mandelspånen och bananskivorna 3.5.3226
Vispa grädde till bananaspliten. Börja med chokladsåsen. Smält smöret i en kastrull. Häll i resten av ingredienserna och vispa så att det inte blir några klumpar
Så jag döpte den till Banana spit kladdkaka. Att något enkelt kan vara så gott. När jag bakade denna tänkte jag på min systerson som fullkomligen älskar choklad, banan och glass
Hypen kring bananasplit yoghurtskålen (eller vad det nu är. Tänk att man kan göra så mycket goda och hälsosamma varianter på klassiska efterrätter och fika
Välj en av nedanstående såser. Mät upp socker, kakao,vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen tills den är tjock, blank och slät, 5-10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.