Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta frånmin favoritsås D’Elidas. Till sommarens grillkvällar då man vill ha det lilla extra tillbehöret
Jag gick inte efter några mått utan rullade mindre bollar av den risotto som var kvar. Kvällens friterade risottobollar med morotstzatziki till kan vara bland det godaste jag har ätit (och mäktigaste)
Fatet längst bort från vänster till höger. zest från en stor apelsin. Jag och mitt barnbarn brukar baka hallongrottor och jag gör mina favoriter, mormor Gugges sockerkringlor till jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.