Lyxig pasta med mycket smak. 300 g laxfilé, skär i mindre bitar 4 vitlöksklyftor, skivas 20 g torkad Karl-Johan svamp, blötlägg 100 g färska champinjoner, skär i skivor ½ cm 200 g jordärtskockor, skär i skivor ½ cm 10 kvistar timjan, hacka. 100 g färska champinjoner
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. 6 champinjoner
I söndags när jag såg dessa stora champinjoner på Kvantum bestämde jag mig på en gång för att köpa några stycken som jag skulle fylla med någon smarrig röra och äta som tillbehör
Jämfört med exempelvis potatis innehåller jordärtskockan ändå måttligt med kolhydrater. Men faktum är att huvudrollen i Najnis middag den här gången spelas av ingen mindre än den försummade knölen jordärtskockan
Blir godast om man använder skogschampinjoner men det går också bra med vanliga. Passar bra som förrätt med ett gott bröd till eller som tillbehör till en god köttbit
Känn med sticka att dom är färdiga. 500 gr jordärtskocka. Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter. 500 gr jordärtskocka
Stick en tandpetare i mitten som avslutas med att sätta fast en oliver på varje. 10 st Champinjoner1 msk philadelphiaost1/2 msk riven parmesanostSalt, peppar, gräslök1 Snoppa champinjonerna. 2 Blanda fyllningen och lägg den i champinjonerna. 3 Sätt ugnen på 180 C och stek champinjonerna tills de får färg. | 10 st Champinjoner
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonernamed smörblandningen och toppa med ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.