Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Idag gjorde vi lite havrekex, vi gjorde dem sockerfria så att även lillasyster får smaka och glutenfria så att kusinen kan smaka när hon kommer på besök om en vecka
Helenas havrekex (my way). Bakarassistent Isabel hjälpte till att ta ut kakorna och att slå in dem. Jag har länge letat efter recept på kex som inte är så jättesöta och som kan passa till lite ost
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner vätskan i mjölblandningen och blanda till en smidig deg
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken. Blanda socker, salt, havregryn, bakpulver och vetemjöl och rör ner i kastrullen och arbeta ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.