Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakormed choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Ä L S K A R havrekakor. Igår när jag var ute (med vinterkläder. Får se det som att regnet är nyttigt det med, framför allt för alla odlingar och grönska
Blanda med vaniljsocker och strösocker i en bunke. Låt svalna och avnjut med ett kallt glas mjölk. Rulla 40 bollar av degen och placera på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna så de är platta och sätt in i mitt i ugnen och grädda kakorna i ca 14-16 minuter
Rör ihop smör, socker, ägg, mjöl, havregryn och bakpulver i matberedaren eller med elvisp. Rulla bollar av degen och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper
Men självklart kan vi inte ha det så mysigt utan att lämna något gott till barnen och de snälla barnvakterna, så därför slängde jag ihop de här enkla havrekakorna till dem
Blanda samman de torra ingredienserna & tillsätt dem i smöret tillsammans med ägget. Rulla 24 bollar & lägg dem ganska glest på plåtar klädda med bakpapper (jag brukar lägga 12 st på varje plåt) & grädda i ca 15 min
) I morse tänkte jag experimentera lite med en low carb variant, inte för att jag dragit ner på kolhydraterna i min kost utan mer för att testa lite recept inför min diet (inför SM i oktober) som börjar någon gång i maj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.