Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Har ett litet dilemma bara nu när jag skulle till och skriva receptet här till er
Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret. Till en normalstor ugn behöver du 2-3 plåtar till en sats havreflarn. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg
Havreflarn är jättelätt att göra och dom är riktigt smarriga. ) De går även sätta ihop två och två och fylla med smörkräm, doppas i choklad eller vad man vill
Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
Havreflarn med citronkräm gjorde vi, riktigt goda blev de och de var väldigt lättbakade. Allra godast är de här havreflarnen att servera kalla tycker jag, så in i frysen med dem när ni lagt ihop dem och plocka fram därifrån precis innan servering
rulla ihop degen till bollar och platta ut något så blir de extra runda och fina havreflarn. Låt havreflarnen svalna på bakplåtspapperet så att de stelnar
Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker, mjöl, bakpulver, sirap och grädde. Klicka ut smeten med stora mellanrum, med en tesked, på plåt med bakplåtspapper
En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarn och igår när vi skulle äta lite glass kom jag på den briljanta idén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.