Att det sen ska bli skitväder hela veckan känns lite surt faktiskt. Det blev en prommis iaf på förmiddan och nu har ungdomarna dragit till Röros men vi tar några timmar i backen
För fräschheten och de goda smakerna står jordgubbarna, citronen och vaniljen för, perfekt för en knorrande mageoch om jag orkar så ligger där även några kokta ägg och väntar
En jävligt suroch en jävligt ful smoothie. Vet ni förresten vad den sura smoothien sa till den fula. Tänkte jag och köpte lime, citron, apelsin, banan och kiwi
Nu har jag skickat in mitt bidrag till årets matbloggstävling, arrangerad av Cono Sur. Inledningsvis är det en svensk tävling och vinnaren går vidare till den internationella finalen
Inga större fel med det för dels är det en mindre miljöpåverkan av att äta lite mer grönt, och vegetariskt portein är jäkligt mycket billigare än animaliskt kött
Att blanda både grönsaker och frukt i en smoothie ger en härlig näringstät sallad, men i flytande form, som man även kan spetsa med exempelvis bittra örter för magen, som maskros eller koriander
Se så vacker den är, jobbigt att jag skriver detta inlägg i lunchtid och min mage kurrar. Vi anlände till Restaurangakademien där vi vart väl mottagna och bjuda på en fördrink som bestod av Cono Sur Sparkling Brut
Nu är det väl ingen större nyhet att det är viktigt med en fungerande mageoch en fungerande tarm, men Giulia Enders lyckas göra den kunskapen både rolig och intressant
Receptet kommer upp i ett inlägg sen, vill dels ha en snygg bild till inlägget men sen vill jag verkligen äta innan jag skriver inlägget, magen börjar kurra lite smått och jag vet att första dagarna brukar vara jobbiga och det känns som man ska hungra sönder sig
Det är så skönt att kunna äta sina favvo-rätter utan att få ont i magen. Den är glutenfri och nästintill komjölkfri (om man inte räknar med parmesan, men den klarar jag av)
Igår fick jag kaffe och mackor och vi surrade en stund. Nu börjar det bli lite fjärilar i magen. Det är nämligen den första idag, och två månader tills vi lämnar stan för landet
Nackdelen med att älska att laga mat och att baka är att det, efter några års övning, blir väldigt gott så ibland kan man inte riktigt sluta äta tills det är försent ochmagen är proppfull och resten av kvällen spenderas på soffan
MiddagI magen har jag en hel del kolhydratsrik mat från igår. Bara en dag kvar till maran nu och jag har en del uppgifter att klara av idag som förberedelser inför det
surt, sött och bittert på samma gång. Vi var på besök och fick serverat något som var nytt för mig. Vispa lingon, äggvitor, socker och vaniljsocker kraftigt, servera med en gång annars finns risken att den sjunker ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.