Servera dina nystekta köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg
Låt degen vila medans du fortsätter med kycklingen. Strö över lite tandooricurry över den uppskurna kycklingen, vänd runt kycklingen så att alla sidor blir täckta med kryddan
12 st Myntayoghurt 2 dl turkisk yoghurt (10 %) 1/2 dl finhackad mynta 1/2 tsk salt 1 krm peppar Grönsaksplättar 200 g rotselleri 100 g zucchini 100 g morötter 65 g finhackad mangold eller spenat 1 dl finhackad persilja 1 dl finriven parmesanost 2 ägg 2 msk majsstärkelse 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar smör (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg upp på tallriken, toppa med quinoabollar och servera med den goda, friska myntayoghurten. I en bunke blanda quinoa, limesaft, rivet limeskal, hackad chili med frön, koriander, pressad vitlök samt salt och peppar
Suverän vegetarisk rätt att slänga ihop när det är lite bråttom. Köp färdig falaffel och ha i frysen. Jag använde Findus Falaffel som finns i påsar i frysdisken
Koka bulguren tillsammans med buljongtärningen enligt anvisningarna på pakettet. Blanda fläder, grillkrydda, vatten, rapsolja och salt till en marinad, pensla kycklingarna ordentligt med marinaden både utanpå och inuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.