Halloumiburgare med grönsaksstavar och tzatsiki
Jävligt gott
Jävligt gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 personer
  • 600 g halloumi
  • 1 burk ajvar
  • 1 kruka med sallad
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 3 skivade tomater
  • 1/2 citron Svartpeppar
  • 6-8 hamburgerbröd Grönsaksstavar och tzatsiki
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 stor gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora röda paprikor
  • 2 stora gula paprikor
  • 3 stora morötter
  • 2/3 av gurkan grovt och pressa ut det mesta av vattnet. Blanda med yoghurten, finhackad vitlök efter smak samt salt och peppar. Skär därefter paprikorna, resten av gurkan samt morötterna till ca 1 dm långa och 1 cm smala stavar. Skiva halloumin så de blir önskat antal skivor och stek dem i lite olja i en het stekpanna med ett skvätt citronjuice och rikligt med svartpeppar. Lägg ihop burgarna med halloumi, sallad, rödlök, tomat, en stor klick ajvar och ev. en klick tsatsiki och bröd som du rostar i stekpannan. Låt alla plocka ihop sin egen burgare, ställ ut fat med grönsakstavar och skålar med dipp på strategiskt utvalda platser och låt minglet börja!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.