Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
Men, den här gången blev det serverat med lax och grönsaker vilket passade mycket bra till. Nåt som jag velat göra länge men inte gjort, eftersom jag inte haft någon stavmixer, var blomkålsmos så nu var det äntligen dags
Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Såsen kan man ha antingen turkisk/grekisk yoghurt, creme fraiche och t o m naturell kvarg i, brukar dock inte ta enbart kvarg utan blanda med något av det andra
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Det är lätt att själv freestyla med egna kryddor och örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.