Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla den här underbara chokladskapelsen… Bananbrownie var tanken men eftersom att den blev så saftig och samtidigt kompakt – på ett bra sätt – så klämde jag in “fudge” i namnet också
Eftersom att parfaiten är gjord på mandelsmör och kokosmjölk som bas så blir den paleo-anpassad. Parfait betyder perfekt på franska − och jag håller med
1 dl kokosmjöl (gul i färgen, aromatisk och fiberrik – inte malda kokosflingor). 2 dl hackade nötter (gärna pecan eller valnötter – men kan uteslutas). 1 dl kokosmjöl (gul i färgen, aromatisk och fiberrik – inte malda kokosflingor). 2 dl hackade nötter (gärna pecan eller valnötter – men kan uteslutas)
3 bananer – helt mogna eller övermogna. 2 ägg – separera äggula och äggvita. 3 bananer – helt mogna eller övermogna. 2 ägg – separera äggula och äggvita
Paleo – kokbok för moderna människor. Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.