Sätt ugnen på 175 grader. Tina de frysta hallonen enligt anvisning på paketet. Smörj kanterna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten
Vispa äggulor och socker tills smeten blir ljus och porös. Rör i grädde, mjölk, mixade hallon och några droppar hallonessens och rör om tills allt är väl blandat
Jag älskar bär och särskilt hallon. Bland de lyckligaste stunderna i livet är när jag står vid en hallonbuske och plockar och äter hallonen direkt från busken… total njutning
Hej. Jag vill baka men ugnen har pajjat. Vad göra. /Förtvivlad sötsugen läsareKära sötsugna läsare,Tråkigt att höra att din ugn är trasig, jag beklagar verkligen
Ikväll har vi testat att göra egen glass, på enklast tänkbara vis. Och gott blev det. ) Ett lite nyttigare alternativ som du själv kan bestämma smaken på
Hur god vart inte denna. Åh. Imorgon tänker jag göra blåbärsglass. Nej den här måste ni testa. Hallonglass 2 portionerCa 250g kokosmjölk (jag använde mig utav Santa Marias)3 äggulor2msk sötströ0,5tsk vaniljpulver1dl hallonVispa kokosgrädden i en bunke, och se till att den stått kall innan och att den känns stum när du skakar den, inte vattnig
Mixa och passera hallonen genom en finmaskig sil. Lägg gelantinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm hallonpurén i en kastrull och lägg i gelantinbladet
Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda äggsmet, vispgrädde och kvarg. Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin
Denna hallonglass tillsammans med chokladfluffet blir en oslagbar kombo och det bästa är att den passar lika bra som en god nyttig frukost som den gör som en efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.