4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Pepparrotssill. Har ni testat att göra en egen smaksättning på inlagd sill. Det finns förpackningar med 5-minuterssill, där sillen är helt färdig och bara ska läggas i smaksättning
Halländsk fisksoppa är en ofta återkommande soppa här i huset. Den är riktigt god & matig. Jag hade egentligen tänk att göra något helt annat, med den lilla laxbiten jag tagit upp ur frysen åt mig och min man, men så dök det upp oväntade matgäster och jag fick snabbt tänka om
Halländsk långkål är en klassisk rätt om har hängt med sen jag kan minnas på julbordet och vi har börjat att göra den någon dag efter julafton för att den skall få ta lite större plats
Välkomnade dagens väderomslag och passade på att sätta ett par satser med äkta Halländsk Flädersaft a la Kullaberg (plockade fläderblommorna där under morgonpromenaden)
Den här gången smaksatte jag med Halländska jordgubbar. Idag silade jag de två satserna med fläder- & vaniljsaft som jag satte i söndags och satte två nya satser
Det hela ska resultera i en uppsats och två recept – Slöingelimpa och Halländskt lantbröd. Efter lite provbakande hit och dit är jag nu äntligen jättenöjd med det halländska lantbrödet, som är baserat på gamla vetesorter
1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. Lägg upp på ett fat, i en skål eller en burk. 2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.