Hönökaka - och värmeslag i köket
Bakglädje
Bakglädje
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk smält smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 110 g rågsikt (2 dl)
  • 780-840 g vetemjöl (13-14 dl)
  • 2 tsk salt
  • 10 minuter Tillsätt saltet och knåda ytterligare
  • 5 minuter Låt degen jäsa i bunken under en bakduk till dubbel storlek, ca
  • 30 minuter Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i fyra delar
  • 20-30 minuter Grädda bröden
  • 5-7 minuter i mitten av ugnen i
  • 250 grader Låt svalna på galler under bakduk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.